HRVATSKI | ENGLISH  
 
8. Međunarodni stručno-znanstveni skup
8th International Professional and Scientific Conference
23-26. 09. 2020., Zadar, Hrvatska/Croatia
 
NaslovnicaO skupuPrijava radovaRegistracijaSponzoriKontaktSmještajMapa stranica
 
I.SKUP-BJELOLASICA '06.
II.SKUP-BJELOLASICA '08.
III.SKUP-Zadar Borik '10.
IV.SKUP-Zadar Borik '12.
V. SKUP-Zadar Donat '14
VI. SKUP-Zadar Donat '16
VII. SKUP-Zadar Donat '18
Održan VII. međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“

VII. međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ u organizaciji Veleučilišta u Karlovcu i suorganizatora Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu i Državnog sveučilišta Boise (SAD) održan je u Zadru od 12. do 15. rujna 2018. godine.

Nazočne su pozdravili dr.sc. Branko Wasserbauer, dekan Veleučilišta u Karlovcu i Bernard Maruna, dipl.iur., pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije. Skup je pozdravila i otvorila dr.sc. Ana Malenica ispred Ministarstva zdravstva.

Prvog radnog dana predstavljena su dva pozvana rada i to: prof. dr.sc. Anice Hursa Šajatović pod naslovom „Zaštitna odjeća za vatrogasce – novi trendovi razvoja“ i dr.sc. Marije Bubaš, dr.med., pod naslovom „Ekonomika ranih intervencija u radno aktivnoj populaciji s kroničnom boli u ledima“. Potom je red nastavljen uz usmena izlaganja u šest sekcija obuhvaćajući teme iz područja zdravstva, zaštite na radu, tehničko-tehnoloških čimbenika zaštite, multidisiplinarnog aspekta, ergonomije i osobnih zaštitnih sredstava i opreme. Određeni autori svoje radove izložili su putem postera.

Dan je završio okruglim stolom „Bolovanje i radna sposobnost – zajednički problem liječnika obiteljske medicine, HZZO-a, vještaka ZOSI-ja, specijaliste medicine rada, poslodavca i osiguranika“ gdje su svoj doprinos kroz uvodno izlaganje dali Vikica Krolo, dr.med., Dražen Kapusta, struč.spec.oec., univ.mag.admin.sanit., Đurđica Blažinkov-Živković, dr.med. i Jasenka Sučec, dipl.soc.radnik.

Drugi radni dan započeo je pozvanim radovima dr.sc. Nenada Mustapića pod naslovom „Analiza razvoja sustava gospodarenja komunalnim otpadom u RH“ i dr.sc. Marinka Đ. Učura pod naslovom „(Ne)potrebnost izmjena i dopuna zakona o zaštiti na radu“. Nakon toga red je nastavljen kroz pet sekcija obuhvaćajući teme iz područja društveni i pravni aspekti, zaštita od požara i eksplozija, ekologija, ekologija/zdravstvo, društveni i pravni aspekti/zaštita od požara i eksplozija. Skup su zatvorili dr.sc. Jovan Vučinić, mr.sc. Snježana Kirin i prim.dr.sc. Ana Bogadi-Šare, dr.med.

Na skupu su prezentirana 132 rada od toga je 85 radova prezentirano usmeno dok je 47 radova prezentirano putem poster sekcije. Skupu je nazočilo 156 sudionika.


 
Republika Hrvatska   Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
  Ministarstvo zdravstva
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja