HRVATSKI | ENGLISH  
 
7. Međunarodni stručno-znanstveni skup
7th International Professional and Scientific Conference
12.-15. 9. 2018., Zadar, Hrvatska/Croatia
 
NaslovnicaO skupuPrijava radovaRegistracijaSponzoriKontaktSmještajMapa stranica
 
Uvodna riječ
Prvi poziv
Vrednovanje i potvrda o sudjelovanju
Odbori skupa
Program skupa
Izlet
Dobro došli

Poštovane/i,

 

zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas o održavanju 7. Međunarodnog stručno znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ koji će se održati od 12. do 15. rujna 2018. godine u prostorima Resort Borik - Zadar, Hrvatska.

 

Organizatori skupa su:

- Veleučilište u Karlovcu (VUKA)

- Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnosti u radu (HZZZSR)

- Boise State University - Center for Health Policy (Boise, Idaho, SAD)

 

Cilj skupa je pružanje i razmjena najnovijih informacija i postignuća s izrazito multidisciplinarnih područja kao što je zaštita na radu, zaštita zdravlja i sigurnost u zemlji i inozemstvu.

 

Pozivamo znanstvenike i stručnjake svih struka da se aktivno uključe u rad skupa čime će skup postati mjesto razmjene iskustva i novih spoznaja iz područja zaštite na radu i zaštite zdravlja.

 

Na 7. skupu očekujemo oko 120 radova koji će biti prezentirani kroz usmena predavanja i poster sekciju. Predviđa se organiziranje i dva okrugla stola s atraktivnim temama iz područja zaštite na radu i zaštite zdravlja.

 

U radu skupa očekujemo oko 250 sudionika (stručnjake zaštite na radu, predstavnike medicine rada, predstavnike sindikata, predstavnike komora, predstavnike stručnjaka iz industrije i dr.)Kratki pregled dosadašnjih skupova

 

Veleučilište u Karlovcu iniciralo je 2006. godine okupljanje stručnjaka iz područja sigurnosti i zaštite na radu u okviru stručno-znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, Hrvatskog ergonomskog društva i Boise State University - Center for Health Policy - Boise, Idaho (USA)

 

1. Stručno- znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održao se 27.09.-29.09.2006. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica.

Na skupu je prezentirano 69 radova znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, USA, BIH i Slovenije. U radu skupa ukupno je sudjelovalo oko 120 osoba gdje su uz predavače bili predstavnici sindikata, tvrtki i sponzori skupa.

 

2. Međunarodni stručni-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 24.09.-27.09.2008. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica. Na skupu je prezentirano 87 radova te ukupno sudjelovalo 168 autora i koautora iz Austrije BiH, Brazila, Češke, Hrvatske, Italije, USA, Slovenije i Srbije.

U okviru skupa održana su 2 okrugla stola:

- Stres na radnom mjestu

- Mobbing na radnom mjestu

U radu skupa sudjelovali su stručnjaci raznih struka, predstavnici sindikata poslodavaca ugledni profesori sa fakulteta državni dužnosnici, nevladine udruge i dr.

 

3. Međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 22.09.-25.09.2010. godine u prostorima hotela Resort Borik-Zadar. Na skupu je prezentirano 102 rada uz sudjelovanje 169 autora i koautora iz Hrvatske, Argentine, USA, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Slovačke, Kolumbije, Italije. Skupu je prisustvovalo oko 220 sudionika kao predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalisti medicine rada i dr.

U okviru skupa održana su 2 okrugla stola:

- Procjena opasnosti

- Nadzor u ordinaciji medicine rada

 

4. Međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 19.09.-22.09.2012. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 126 radova uz sudjelovanje 240 autora i koautora iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Slovačke, Srbije, Slovenije, Portugala, Italije. U okviru skupa održana su dva okrugla stola:

- Rasprava o prijedlogu Zakona o zaštiti na radu

- Prevencija HIV/AIDS-a kod radnika migranata i članova

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika kao predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalist medicine rada i dr.


5. Međunarodni stručno - znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je od 17. do 20. rujna 2014. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 132 rada uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije, USA-a. U okviru skupa održan je okrugli stol na temu „Stres na radnom mjestu“.

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)

 

 6. Međunarodni stručno - znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" održan je od 21. do 24. rujna 2016. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 147 rada uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije, USA-a. U okviru skupa održana su dva okrugla stola na teme: „Liječnička svjedodžba/uvjerenje-problemi u praksi“ i „Mirenje kao učinkovit model rješavanja radnih sporova iz područja zaštite na radu“.  

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)

 

7. Međunarodni stručno - znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" održan je od 12. do 15. rujna 2018. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 132 rada uz sudjelovanje 244 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije i Argentine. U okviru skupa održan je okrugli stol na temu: „Bolovanje i radna sposobnost – zajednički problem liječnika obiteljske medicine, HZZO-a, vještaka ZOSI-ja, specijaliste medicine rada, poslodavca i osiguranika“. 

U okviru skupa prisustvovalo je oko 156 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)
Dobro došli!

Organizacijski odbor


 
Republika Hrvatska   Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
  Ministarstvo zdravstva
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja